NVJ zoekt een Campaigner/organizer (1 fte – 30-36 uur)

donderdag 29 augustus 2019

In verband met de campagne Fotojournalistiek heeft een prijs zoekt de NVJ een Campaigner/organizer (1 fte – 30-36 uur)

Bij de NVJ vinden we het belangrijk dat journalisten hun werk onafhankelijk kunnen uitoefenen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is een professionele beloning voor journalistiek werk. Daarvoor maken we ons als NVJ sterk.

Ook in de campagne Fotojournalistiek Heeft Een Prijs draait alles om professionele beloning. De tarieven voor nieuwsfotografie staan onder druk en met een campagne van een jaar proberen we daar verandering in te brengen. De fotojournalisten zélf spelen daar een belangrijke rol in.

Als campaigner/organizer  ben je de schakel tussen de fotojournalisten en het projectteam en speel je een belangrijke rol in de campagne. Je ontvangt leiding van de projectleider, werkt samen met de secretaris NVF en maakt deel uit van de afdeling Collectieve Belangenbehartiging, die geleid wordt door de algemeen secretaris.

Wat ga je doen

Het is jouw taak zoveel mogelijk fotojournalisten aan de campagne mee te laten doen. Dat doe je gelukkig niet alleen: een team van actieve vrijwilligers helpt je mee. Jij werft, traint en begeleidt deze vrijwilligers, organiseert bijeenkomsten, onderhoudt het contact met hen en zorgt dat ze alles hebben wat nodig is om hun vrijwilligerstaken goed uit te kunnen voeren. Je bent binnen het projectteam eerste aanspreekpunt voor alle fotojournalisten met vragen over de campagne en zorgt dat je weet wat er binnen de groep leeft. Je deelt deze informatie regelmatig en op een gestructureerde manier met de andere leden van het projectteam, toetst plannen van het projectteam bij de fotojournalisten en je denkt mee over toon, inhoud en de beste manier van communicatie.

Wie zoeken we

De organizer die we zoeken, is een verbindende  en enthousiaste persoonlijkheid met de volgende ervaring en competenties:

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal één jaar ervaring als organizer, campaigner,  vrijwilligerscoördinator, communitymanager of een vergelijkbare rol waarin het werken met- en mobiliseren van grote groepen mensen centraal staat.
 • Je bent communicatief sterk: je bent een echte netwerker en weet mensen te motiveren en bij elkaar te brengen. Je schrijft heldere mails en je weet in je contact met fotojournalisten gemakkelijk de juiste toon te vinden.
 • Je bent betrouwbaar en werkt gestructureerd en doelgericht: je volgt bijeenkomsten en afspraken consequent op, houdt relevante informatie netjes bij, denkt en plant altijd twee stappen vooruit en houdt bij alles wat je doet het ‘grote plaatje’ voor ogen.
 • Je bent een pro-actieve aanpakker: je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en geeft niet snel op.
 • Je bent stressbestendig  en flexibel. Je vindt het niet erg voor je werk te reizen en af en toe in de avonduren te werken en bent ook flexibel in aanpak, als de omstandigheden daarom vragen.
 • Je bent een zelfstandig werkende teamplayer: Je vindt het prettig om onderdeel te zijn van een team en samen te werken maar hebt daarnaast ook graag je eigen domein/taken.
 • Ervaring met online campaigning en het gebruik van digitale mobilisatie-tools  zijn een pré.
 • Kennis van- en ervaring in de journalistieke sector is een pré.
 • Ervaring met werken voor kleine ondernemers of als zelfstandige is een pré

Wat bieden we

 • Een collegiaal en een enthousiast en gedreven team waarin pionieren, hard werken, elkaar steunen en van elkaar leren hand in hand gaan.
 • Een contract van 30 - 36 uur voor de periode 1 oktober 2019 t/m 31 mei 2020,  met eventueel verlenging met twee maanden, gekoppeld aan de campagne Fotojournalistiek Heeft Een Prijs.
 • Een marktconform salaris, vijfentwinig vakantiedagen op jaarbasis, een vakantietoeslag en een goede pensioenregeling.
 • Een fijne werkplek met alles wat je nodig hebt in hartje Amsterdam (ons kantoor staat naast het Museumplein).

Reageren & procedure
Ben jij degene die we zoeken? Mooi! Stuur dan uiterlijk 8 september 2019 je motivatiebrief en CV naar mkoning@nvj.nl  o.v.v. Sollicitatie campaigner/organizer. Om een volledig beeld van jou te krijgen vragen we je om de volgende vragen te verwerken in je motivatiebrief:

Waarom solliciteer je op deze baan?
Waarom past de functie bij je?
Wat zijn je sterke punten en waarin wil je nog groeien / jezelf ontwikkelen?
Welke ervaring heb je met het organiseren en mobiliseren van mensen?
Wat heb je in je werk bereikt waar je het meest trots op bent?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Rosa Garcia Lopez (06-14499619). Voor vragen over de procedure bel je met assistent-belangenbehartiger Mariette Koning (020-3039700). Op maandag 16 september 2019 voeren we de gesprekken; we vragen je daarmee vast in je agenda rekening te houden. Omdat de campagne 1 oktober van start gaat, zijn op zoek naar iemand die zo snel mogelijk – maar in ieder geval 15 oktober 2019 kan beginnen.