Open brief aan Christian van Thillo

donderdag 28 mei 2015

De NVJ heeft namens een grote groep zelfstandige (foto)journalisten die voor De Persgroep werken een brief geschreven aan Christian van Thillo, CEO van De Persgroep. De brief is een reactie op de aangekondigde aanpassing van de Freelancersvoorwaarden van De Persgroep. De voorgestelde aanpassingen hebben veel reacties van zelfstandigen uitgelokt die terug te vinden zijn in de brief.

De NVJ roept De Persgroep op om de voorwaarden niet in te laten gaan met ingang van 1 juni aanstaande en om met de zelfstandige (foto)journalisten te overleggen.

Zelfstandigen die willen nadenken of zij wel of niet akkoord willen gaan met verdere exploitatie bevoegdheid kunnen onderstaande brief per bijdrage aan De Persgroep sturen.

Voorbeeldbrief

Geachte …
 
Bijgaand treft u mijn afgesproken bijdrage voor (… naam blad …) aan. Ik wijs u er met nadruk op dat ik niet akkoord ga met de algemene voorwaarden van de Persgroep, versie 18 mei 2015. Uit de aanlevering van bijgaande bijdrage mag u dus niet mijn toestemming voor doorplaatsing afleiden. Indien u doorplaatsing of levering aan derden overweegt, dan verzoek ik u voorafgaand met mij te overleggen.

Met vriendelijke groet, etc.