Opheffen FEM bijzonder triest

woensdag 23 september 2009

De NVJ zal op korte termijn overleg voeren met de redactie van zakenblad FEM Business. Gisteren werd bekend dat uitgever Reed Business per 1 januari 2010 stopt met het blad. Dit kost 18 redacteuren hun baan. Onlangs is het principeakkoord voor een nieuw Sociaal Plan Reed Business afgesloten.

‘Bijzonder triest dat het blad wordt opgeheven’, zegt tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. ‘Het probleem is dat een uitgever mag stoppen en ondanks alle reddingsplannen, zoals verkoop, heeft de directie zo besloten.’
Met de beëindiging van FEM Business verliezen 18 redacteuren hun baan. ‘We treden in contact met de redactie om het komende proces te helpen begeleiden.’ Hiervoor zal het vernieuwde Sociaal Plan Reed Business gelden waarvoor afgelopen week een principeakkoord werd afgesloten. Er wordt zoveel mogelijk van werk naar werk gestreefd, intern en ook extern. Redacteuren kunnen binnen de herplaatsingstermijnen gebruik maken van een personal coach. Ook de vrijwillige vertrekregeling is in het nieuwe sociaal plan verbeterd.