Pensioenregeling voor zzp’ers woensdag gepresenteerd

maandag 17 november 2014

In aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken wordt woensdag 19 november het ZZP Pensioen, de nieuwe pensioenregeling voor zzp’ers, gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens het ZZP Pensioen Congres in het Spant! In Bussum. Een deskundigenpanel discussieert over het belang van de oudedagsvoorziening voor zzp’ers. Staatssecretaris Klijnsma geeft haar visie over pensioendeelname van zzp’ers.  De aanwezige deelnemers van het congres ontvangen uitgebreide informatie over de inhoud van de regeling en kunnen zich direct inschrijven. Ook NVJ-leden zijn van harte welkom. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

ZZP Pensioen

ZZP Pensioen is een initiatief van vier zzp-organisaties, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw, FNV Zelfstandigen en PZO, in samenwerking met Loyalis. ZZP Pensioen is een regeling waarbij je zelf beslist of je pensioen opbouwt en hoeveel. 

De belangrijkste kenmerken van de regeling zijn de vrijwillige deelname, een flexibele inleg, geen winstoogmerk, lage beheerskosten. De inleg blijft bij jezelf en verdwijnt niet in een gezamenlijke pot. Voor het maximale rendement is gekozen voor een beleggingsmix en beleggingsrisico die verschilt per leeftijdsgroep. Daarvan kan worden afgeweken. Je bepaalt zelf wanneer je pensioenuitkering moet ingaan en voor hoe lang je de uitkering wilt ontvangen. De hoogte van de uitkering is uiteraard afhankelijk van deze factoren en het opgebouwd vermogen. Daarnaast mag er een opname worden gemaakt in geval van arbeidsongeschiktheid of faillissement.

Pensioencalculator

Wil je weten hoe je via de nieuwe pensioenregeling voor zzp'ers kunt sparen voor je oude dag?  Ga dan naar de website: www.zzppensioen.nl. Hier vind je ook de pensioencalculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel pensioen je kunt opbouwen.