Philip Bloemendalprijs 2022: inzenden nu mogelijk

donderdag 21 juli 2022

Op donderdag 8 december 2022 wordt de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt aan jong journalistiek presentatietalent uit de media. Kandidaten kunnen zich nu opgeven of worden voorgedragen. 

De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Om voor de prijs - vernoemd naar de beroemde stem van het Polygoonjournaal - in aanmerking te komen, mogen kandidaten op 31 december 2022 niet ouder zijn dan dertig jaar. Programmamaker en jurylid Evelien de Bruijn is deze komende editie juryvoorzitter. Presentatrice en columniste Iris van Lunenburg is tot de jury toegetreden, die verder bestaat uit Antoin Peeters (Presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (Presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2020).

Afgelopen juni verbonden AVROTROS en de Regionale Publieke Omroep zich als mediapartner aan de tweejaarlijkse prijs, die in december voor de elfde keer wordt uitgereikt bij Beeld & Geluid. 

Opgeven of voordragen van kandidaten kan tot en met 3 oktober via deze link.