Rosa Garçia López wordt pensioenbestuurder bij FNV

donderdag 7 april 2022

Rosa Garçia López stopt na ruim tien jaar als secretaris Zelfstandigen. Met ingang van 1 april wordt zij pensioenbestuurder bij de FNV. Zij promoveert van aspirant bestuurder tot bestuurder pensioenen.

“Pensioen is mensenwerk net zoals het secretariswerk bij de NVJ. Een goed pensioenbestuurder heeft het belang van de deelnemer en gepensioneerde altijd voor ogen. Een goed pensioen is bovendien van maatschappelijk belang. Hier wil ik een bijdrage aan leveren door bijvoorbeeld te zorgen dat pensioenfondsen duurzamer beleggen in ondernemingen die alle werkenden zoals zelfstandigen goed betalen. Na ruim een jaar ervaring te hebben opgedaan als aspirant pensioenbestuurder maak ik de definitieve stap naar de pensioenwereld. Die stap is ingegeven omdat pensioenbestuurders werken in een zeer professionele omgeving waar deskundigheid, competenties en professioneel gedrag cruciaal zijn. Het is een omgeving waar je niet raakt uitgeleerd en er altijd ruimte is voor verbetering. Zo’n omgeving stimuleert mij om het beste uit mij te halen.”

“De waarden van de FNV zijn dezelfde waarden die ik altijd bij de NVJ heb uitgedragen. Het betreft de fundamentele waarden van gelijkwaardigheid van alle mensen, van (pers)vrijheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Ik zie het als een levenstaak om mij hier voor te blijven inspannen.”

“Na ruim tien jaar als secretaris Zelfstandigen en acht jaar van de NVF is het tijd om het stokje over te dragen aan anderen. Het is tijd voor vers bloed. Ik blijf de strijd van zelfstandige (foto)journalisten zeker volgen. “

“Ik dank alle zelfstandige (foto)journalisten die zich de afgelopen jaren actief hebben ingezet voor betere tarieven en betere voorwaarden. Zij zijn het kloppende hart van de NVJ.  Het was een unieke reis die ik samen met deze zelfstandigen heb doorgemaakt met als hoogtepunten de landelijke actiedag van de fotojournalisten, de gewonnen rechtszaak tegen DPG en de aansluiting van zelfstandigen bij de campagne en acties van de fotojournalisten. Ik had deze reis niet willen missen.“

De NVJ is Rosa dankbaar voor haar enorme inzet voor de vereniging. Rosa heeft de afgelopen 10 jaar de belangen van de zelfstandige (foto)journalisten met verve verdedigd en succesvol aandacht gevraagd voor een betere positie voor alle freelancers in de media. We wensen haar veel succes in deze nieuwe stap in haar carrière.  

Begin volgend jaar is er uitgebreide gelegenheid om afscheid te nemen van Garçia Lopéz. Zij zal dan een workshop organiseren over pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen en hoopt dan persoonlijk afscheid te nemen van zelfstandige (foto)journalisten. Garçia López is bereikbaar via Whatsapp (06-14499619).