Studenten maken tijdschrift

dinsdag 21 april 2009

De Journalist gaat een speciaal nummer uitbrengen dat bedacht en gemaakt wordt door studenten journalistiek. Aan deze bijzondere uitgave gaat een spannende competitie vooraf. Het winnende idee wordt bekendgemaakt op 12 mei, voorafgaand aan De Tegels 2008. Het eerste exemplaar van dit speciale tijdschrift wordt tijdens de Nacht van de Journalistiek op 26 september gepresenteerd.


Studenten krijgen de laatste instructies voordat ze aan de slag gaan

De NVJ en De Journalist hebben alle opleidingen voor journalistiek uitgenodigd mee te doen aan de ontwikkeling van een nieuw tijdschrift. Vier opleidingen, te weten Utrecht, Ede, Zwolle en Tilburg staan te trappelen om hun naam als beste aan de prijs ‘Voet tussen de deur’ te verbinden. Onder begeleiding van een docent tijdschriftjournalistiek bedenken studenten een formule voor een blad bedoeld voor een breed publiek. Het tijdschrift moet over media in de breedst mogelijke zin gaan en wordt een speciale uitgave van De Journalist. Voet tussen de Deur wordt mogelijk een jaarlijks terugkerend tijdschriftproject.

Op 12 mei is er naast De Tegel dus nog een andere feestelijke prijsuitreiking als het winnende idee bekend wordt gemaakt. Daarna zal de winnende opleiding flink aan de slag moeten om op 26 september tijdens de Nacht van de Journalistiek in Utrecht het blad te presenteren.

Vier tijdschrifthoofdredacteuren vormen de zeer deskundige jury:
Lydia Zittema, Vriendin/ Avantgarde,
Jildou van der Bijl, Linda.,
Arendo Joustra, Elsevier
Dolf Rogmans, De Journalist.

Voet tussen de Deur wordt bekostigd door COP (Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften) en het Stimuleringsfonds voor de Pers.

De bekendmaking van het winnende idee op 12 mei vindt plaats in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam en begint om 15.00 uur. Aanmelden : nvjacademy@nvj.nl