ViP: maak kans op persreis naar Straatsburg

donderdag 7 januari 2016

De sectie Vers in de Pers mag een ViP-lid blijmaken met een persreis naar Straatsburg. De student of starter brengt een bezoek aan de plenaire vergadering van het Europees Parlement, die op 18 januari van start gaat.

Het is een extra interessante zitting omdat op woensdagochtend 20 januari premier Rutte de prioriteiten van het Nederlands voorzitterschap van de EU (van 1 januari tot 1 juli 2016) presenteert. Op dinsdag 19 januari staat een debat ingepland over de mediavrijheid in Polen.

Naast deze inhoudelijke debatten is het altijd interessant om een kijkje te nemen in Straatsburg en is er voldoende gelegenheid om afspraken te maken met politici en voorlichters. Bij de start van het bezoek op maandagavond is er een persborrel voor aanwezige Nederlanders.

Reis en verblijf

Samen met een bestuurslid van de NVJ-sectie Vers in Pers reis je maandagochtend 18 januari af naar Straatsburg. De terugreis is op woensdagmiddag. De kosten voor reis en verblijf worden vergoed. 

Hoe maak je kans?

Er is plek voor één kandidaat. Leden van de sectie ViP hebben donderdag 7 januari een e-mail ontvangen over de persreis. Uit de eerste tien reacties met cv en motivatie wordt een selectie gemaakt.