Wegens uitbreiding: nieuw bestuurslid gezocht voor NVJ Tijdschriften

woensdag 8 november 2017

De sectie Tijdschriften timmert hard aan de weg. Vanwege uitbreiding van haar taken zoekt het bestuur van de sectie Tijdschriften daarom een nieuw bestuurslid.

Als bestuurslid van de sectie Tijdschriften vertegenwoordig je een diverse groep vakgenoten (in loondienst en freelancers) van ruim 1.000 NVJ-leden werkzaam bij een vak-, publieks- of opinieblad, dan wel een online magazine.

Wat doe je als bestuurslid van de sectie Tijdschriften?

De sectie Tijdschriften bestaat uit Thomas de Heide (voorzitter), Jos Everaers, John Versleijen, Arjen van Vliet, Ferry Biedermann, Eldert Kuiken en Marinka Huijssoon.

Samen met hen span je je in om de belangen van tijdschriftjournalisten te behartigen: door discussie, lobby en prikkelende debatten, leerzame evenementen enz. Met werkgevers voeren we gesprekken over de arbeidsvoorwaarden van journalisten en streven hierin naar een journalistiek klimaat dat vriendelijk voor iedereen is, ongeacht of je in vaste dienst bent of freelancer. Gemiddeld besteed je als bestuurslid enkele uren per maand aan werkzaamheden voor de sectie.

We zien de noodzaak dat bladenmakers zich blijven ontwikkelen. We organiseren daarom trainingen en debatten die nauw aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in bladenland. Met leden werkzaam bij de diverse soorten magazines houden we contact en feeling door informele netwerkbijeenkomsten. Onze mening delen we graag via columns op NVJ.nl.

Ben jij

  • Die journalist die de positie van haar/zijn vakgenoten wil verstevigen en hart heeft voor journalisten en bladenmakers?
  • Kun jij met een scherp oog kijken naar wat er aan de hand is in bladenland en kun je daar creatief op inspelen?
  • Op de hoogte van actuele journalistieke ontwikkelingen in tijdschriftenland?
  • Lid van de NVJ (of bereid lid te worden)?
  • Voor meer dan 50% werkzaam voor (online) tijdschriften?
  • En ben je in staat om 1x per 6/7 weken aanwezig te zijn bij een bestuursvergadering van 2 uur, en vind je het belangrijk om 1x per jaar een dag aanwezig te zijn op de sectiebestuursconferentie voor alle bestuursleden van de NVJ?
  • Herken je je in bovenstaande profielschets? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het sectie bestuur Tijdschriften biedt

Als nieuw bestuurslid kom je in een bestuur met enthousiaste tijdschriftjournalisten die allen vanuit hun eigen ervaring meewerken aan het collectieve belang. Als dit je aanspreekt en je wilt ook je bestuurlijke vaardigheden ontwikkelen en je netwerk binnen de journalistiek sterk vergroten dan zien we je reactie graag tegemoet.

Kandidaat stellen

We ontvangen graag voor 27 november een korte motivatie, LinkedIn link of cv en een portretfoto die we eventueel online mogen publiceren: bij meer dan drie kandidaten worden namelijk (digitale) verkiezingen georganiseerd. De leden van de sectie Tijdschriften kunnen dan stemmen op hun voorkeurskandidaat. Mail je gegevens naar Wais Shirbaz, Secretaris Tijdschriften, wshirbaz@nvj.nl of neem eerst contact op als je nog vragen hebt.