Zilveren Camera 65 jaar

woensdag 18 december 2013

De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland, viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan en wordt voor de 61e keer uitgereikt op zondag 26 januari in het Fotomuseum Den Haag. De feestelijke uitreiking en de tentoonstelling dit jaar staan in het teken van dit jubileum. Het programma begint om 15.30 uur met een interview met fotograaf Michael Kooren en de eerste Fotograaf des Vaderlands, Ilvy Njiokiktjien.

Vanaf 16.00 uur worden de winnaars van de Zilveren Camera 2013, de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs bekendgemaakt.
De presentatie is in handen van cabaretier en televisiepersoonlijkheid Wilfried de Jong, muzikaal ondersteund door Ocobar.

Kaarten voor de feestelijke uitreiking zijn voor €12,50 (inclusief administratiekosten) te bestellen viawww.zilverencamera.nl. 
Na reservering ontvang je een e-ticket met barcode, dit is uw toegangsbewijs. Op 26 januari 2014 zijn er aan de deur kaarten te koop voor €20.

De tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto’s in de verschillende categorieën is te zien van 25 januari t/m 6 april 2014 in het Fotomuseum Den Haag.