Zorgen kwaliteitsbehoud printuitgaven Reed Business

vrijdag 19 november 2010

De NVJ heeft veel vragen omtrent reorganisatie Future Proof III bij Reed Business. Deze maand kondigde de uitgever een herstructurering aan van de redacties van de redactionele groepen Land- & Tuinbouw, Food & Horeca en Logistiek & Mobiliteit.

De NVJ maakt zich met name zorgen over het behoud van kwaliteit van de diverse printuitgaven. ‘Er worden stevige bezuinigingen doorgevoerd op de redactie’, aldus tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. ‘Het rendement van de onlineproducten wordt zodanig opgehoogd dat verwacht wordt hiermee het terugbrengen van de frequentie van de printuitgaven te kunnen compenseren. Mocht dit scenario niet uitkomen dan is de weg terug nauwelijks mogelijk met alle consequenties van dien. De vraag die we aan Reed Business stellen is op welke wijze er rekening wordt gehouden met een eventueel negatief scenario.’

In een brief aan de directeur human resources vraagt de NVJ verder opheldering over ondermeer het voornemen om bepaalde functieniveaus te laten vervallen; de manier waarop de medezeggenschap van redacties is geregeld in het kader van de redactiestatuten; de overgang van Landleven naar Verheul Grafimedia BV (zoals thuiswerken, woonwerkverkeer, pensioenvoorziening, vergelijking arbeidsvoorwaarden).