Thomas Bruning

Algemeen Secretaris

Thomas Bruning is algemeen secretaris van de NVJ en bestuurder van Villamedia Uitgeverij. Bij de NVJ heeft hij verenigingszaken, persvrijheid, veiligheid, internationale zaken en woordvoering in zijn portefeuille.

Thomas is initiatiefnemer, bestuurslid en secretaris van Stichting Persvrijheidsfonds, lid van het comité 3 mei (Dag van de Persvrijheid), bestuurslid en penningmeester van De Tegel (Jaarprijzen voor de Journalistiek) en bestuurslid van de Nederlandse Sportpers (NSP). Daarnaast is hij lid van de studiecommissie Journalistieke Bronbescherming en gastdocent bij diverse journalistieke opleidingen.

Hij was bestuurslid van Stichting Media Debat, Burafo, Stichting Nieuwswaarde en Pensioenfonds PNO media. Daarnaast was hij ambtelijk secretaris van de Raad voor de Journalistiek en lid van diverse begeleidings- en beroepscommissies.

Hij publiceert regelmatig opiniestukken over onder andere mediabeleid, persvrijheid en aan de journalistiek gerelateerde juridische kwesties.

Thomas Bruning studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media- en auteursrecht. Eerder was hij werkzaam bij Advocatenkantoor De Vos & Partners en als onderhandelaar/jurist bij de werkgeversorganisatie voor orkesten, CNO.