Festival sprekers De Ondernemende Journalist

Fréderike Geerdink

Fréderike Geerdink (1970) werkt al dertig jaar in de journalistiek, waarvan twintig als freelancer. Ze werkt als Koerdistan-correspondent voor de Groene Amsterdammer en andere titels in binnen- en buitenland. 
lees meer

Haroon Ali

Haroon Ali (36) is freelance (reis)journalist voor onder andere de Volkskrant en VOGUE. Hij heeft een voorkeur voor sociaal-maatschappelijke reisverhalen, die meer gaan over de mensen dan de plek.
lees meer

Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs is fotograaf, wereldreiziger, schrijver en ondernemer. Hij combineerde deze eigenschappen om zijn droom, het inmiddels wereldbekende fotoproject Streets of the World, te realiseren. Na zeven jaar reizen door 195 landen rondde Jeroen zijn fotoproject.
lees meer

Lejo Siepe

Lejo Siepe werkt al bijna dertig jaar als media-journalist (radio, tv) en auteur waarvan de laatste tien jaar onder meer als fondsenwerver voor een stichting die av-documentaires produceert voor regionale en landelijke tv-zenders.
lees meer

Reza Kartosen-Wong

Reza Kartosen-Wong is een mediawetenschapper en schrijver die zich op verschillende manieren bezighoudt met het thema 'diversiteit en inclusie'. Als docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam doceert hij onder andere de vakken 'Televisie en Diversiteit' en 'Televisie, Representatie en Identiteit'.
lees meer

Rowan Blijd

Rowan Blijd is programmamaker, gastspreker en copywriter. Ze maakt toffe items over taboes voor o.a. het jongerenplatform YoMo! (KRO-NCRV) en heeft haar eigen platform The Glow Up NL. Daarnaast maakt ze videocontent voor o.a. KRO-NCRV, OneWorld en anderen.
lees meer

Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) groeide op Curaçao op en studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werkte voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer financieel-economisch verslaggever, correspondent Europese Unie in Brussel, chef Economieredactie en politiek redacteur in Den Haag.
lees meer

Yasmina Aboutaleb

Yasmina Aboutaleb (1986) is freelance journalist. Ze studeerde politicologie (MSc., Universiteit van Amsterdam en Sciences PO Paris) en Journalistiek & Media (MA., Universiteit van Amsterdam). Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld Magazine, Het Parool en Vogue. 
lees meer