Laura Postma

Laura Postma (1984) is freelance journalist, voormalig correspondent en werkt momenteel aan haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. Laura begon haar journalistieke carrière bij het magazine Formule 1, waar zij van 2006 tot 2010 werkzaam was en regelmatig de wereld overeisde om verslag te doen van de wedstrijden. In 2010 besloot ze het roer om te gooien en werkte eerst een tijdje als freelance journalist in de Verenigde Staten en later, tussen 2013 en 2020 was ze freelance correspondent voor de landen Tsjechië en Slowakije met als standplaats Praag. Als correspondent werkte ze onder andere voor de NOS (radio en televisie), Bureau Buitenland (Radio 1), nrc.next en Vrij Nederland.

Tussen 2020 en 2022 was Laura docent Journalism Studies aan de Fontys hogeschool voor journalistiek in Tilburg. In 2022 stelde Laura samen met Hans Klis van De Buitenlandredactie het boek 'Het ABC van de Buitenlandjournalistiek en het Correspondentschap' samen waarin vijftien (ex-)correspondenten een inkijkje geven in hun buitenlandse bestaan.

Aan de Universiteit Leiden doet Laura binnen het kader van haar PdD onderzoek naar de invloed van nieuwswaarden op de veranderende rol en relevantie van de buitenlandcorrespondent. Ze werkt daarnaast samen met internationale media-organisaties die onderzoek doen naar constructieve journalistiek. Laura verdeelt haar tijd op dit moment tussen Nederland en Tel Aviv (Israël).

Foto: Ittay Mannheim

Stuur Laura een e-mail (laura.postma@gmail.com)

Connect met Laura op LinkedIn

Volg Laura op Twitter