Nicole Terborg


Nicole Terborg (1976, Nijmegen) is journalist, programmamaker en presentator en werkte voor verschillende televisie- en radioprogramma’s van de publieke omroep. Van programma’s als Kunststof (NTR) en Nooit meer Slapen (VPRO) tot Bureau Buitenland (VPRO) en Buurten (NH). De journalist is een verhalenverteller in hart en nieren die onderwerpen die pijnlijk of dicht bij huis zijn niet uit de weg gaat. Bijvoorbeeld de documentaire ‘Dichtbij wit’ (VPRO) over het taboeonderwerp colorisme. Of ‘Verborgen Stemmen’, een tweeluik over de kwetsbaren in haar buurt. Op dit moment werkt de journalist o.a. aan een verhalende podcastserie (Prospektor/VPRO) over haar jeugd en familiegeschiedenis.

Nicole heeft drie studies afgerond: een bachelor Journalistiek, een master Religie en Levensbeschouwing en een master Journalistiek.


Haal het meest uit je interview

Nicole Terborg
18:15 - 19:15
Podcast | Interviewen | Storytelling

Journalist, programmamaker, presentator én podcastmaker Nicole Terborg is bezig met een verhalende podcast (Prospektor/VPRO) over haar eigen jeugd en familiegeschiedenis. Vaak krijgt ze na een interview te horen: ‘Ik heb veel meer verteld dan ik van plan was.’ Hoe doet ze dat, terwijl de sfeer goed blijft? Je leert in dit uur hoe Nicole dit doet.

meer info