Bestuur Mores stelt extern adviseur aan

maandag 17 april 2023

Stichting Mores heeft Mirjam Decoz aangesteld als extern adviseur met als opdracht om een nieuw bestuur samen te stellen. Het bestuur van Mores stapte eind maart op na onthullingen over wangedrag op de werkvloer bij NOS Sport.  

Mirjam Decoz is expert op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting. Ze staat als advocaat arbeidsrecht cliënten bij die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen op het werk. Ze zal ten minste drie nieuwe bestuursleden zoeken voor Mores die vervolgens zelf zorgdragen voor eventuele verdere uitbreiding van het nieuwe bestuur. De formatie van een nieuw bestuur heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid en werkzaamheden van Mores als meldpunt. Het bestuur en meldpunt zijn apart van elkaar georganiseerd. Lees verder bij Villamedia

Te maken met grensoverschrijdend gedrag?

Heb je te maken of te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Je kunt dit melden bij de NVJ en/of Mores.online. Bij wie je je ook meldt, elke melding wordt professioneel en in absolute vertrouwelijkheid aangepakt.

Aanspreekpunt NVJ

NVJ-leden kunnen meldingen van ongewenst gedrag doen bij Yvonne Berkeljon. Zij treedt binnen de NVJ op als eerste aanspreekpunt. Bij haar kun je je verhaal kwijt en samen kan worden gezocht naar mogelijke oplossingen, die kunnen variëren van een gesprek tot het indienen van een formele klacht of zelfs aangifte. Ook kunnen de mogelijkheden voor een schadevergoeding worden besproken. Lees hier meer over het aanspreekpunt bij de NVJ.

Aanspreekpunt collectieve meldingen

Bij een structureel probleem van ongewenst gedrag op een afdeling of wanneer meerdere mensen op een afdeling problemen ervaren met een onveilige werkomgeving kun je contact opnemen met een van de secretarissen van de afdeling Collectieve Belangenbehartiging bij de NVJ. Lees hier meer over collectieve meldingen.

Mores.online

Mores is opgericht door de filmsector als reactie op de meldingen van seksueel overschrijdend gedrag in die sector. Tegelijk met de NVJ zijn ook De Schrijverscentrale, de Auteursbond en GAU (Groep Algemene Uitgevers) aangesloten. Na je eerste contact krijg je zo snel mogelijk een reactie van Mores.online. Elke melding wordt op maat behandeld. Lees hier meer over Mores.online