Communicatie over reorganisatie onzorgvuldig en beledigend

maandag 11 december 2017

De NVJ verbaast zich over de wijze waarop De Persgroep over de reorganisatie op de centrale redactie van het AD heeft gecommuniceerd. Het feit dat de redactie deze informatie via een per ongeluk doorgestuurde email en vervolgens via de media moet vernemen, is ronduit onzorgvuldig en inhoudelijk ook nog eens beledigend voor de betrokken en hardwerkende collega’s, schrijft de NVJ in een brief aan de hoofdredactie van het AD. Dit weekend kwam naar buiten dat op de centrale redactie van de papieren editie van het Algemeen Dagblad volgend jaar tien tot vijftien banen zullen verdwijnen.

Ook de NVJ is niet in een zo vroeg mogelijk stadium ingelicht, conform de gebruikelijke cao-afspraken. ‘Van een werkgever als de Persgroep mag worden verwacht dat zij op de hoogte is van deze afspraak en conform cao handelen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat wij tot op heden officieel nog niks van u hebben vernomen.’

Naast de communicatie rondom deze reorganisatie maakt de NVJ zich eveneens zorgen over de signalen die zij ontvangt met betrekking tot de werkdruk, het omgaan met beoordelingen en de ondoorzichtige werkwijze rondom het stimuleren van vertrek.

De NVJ wil graag op korte termijn een gesprek over de aangekondigde reorganisatie en het genoemde werkklimaat bij het AD.

  • Ga hier naar de brief