Estafetteactie NVF donderdagochtend bij TMG

woensdag 30 januari 2019

De NVF voert ook deze week actie voor betere fototarieven en meer waardering voor het vak. Donderdagochtend trakteren we op koffie, croissants en muffins voor de ingang van TMG in Amsterdam. Bestuursleden, secretarissen van NVJ/NVF en betrokken fotojournalisten gaan met journalisten in gesprek over de positie van fotojournalisten. Kom donderdag tussen 8.30 en 10.00 uur dus iets lekkers halen!

De NVJ/NVF wil  aandacht vragen voor het belang van kwaliteitsfotojournalistiek, fatsoenlijke betalingen en zeggenschap over het auteursrecht. ‘Daarnaast willen we ook in gesprek gaan met redacties en directie’,  zegt Rosa García López, secretaris NVF en Zelfstandigen. 'Enerzijds willen we bereiken dat fotojournalisten meer waardering voor hun vak en toekomstbestendige tarieven krijgen.

De fotojournalisten vrezen dat, als het zo doorgaat, fotojournalistiek over tien jaar nog slechts een veredelde hobby is. We vragen ook aan redacties wat zij vinden dat er moet gebeuren om die kwaliteit van fotojournalistiek hoog te houden. En ook vinden we dat directies de verantwoordelijkheid moeten nemen door alle fotojournalisten fatsoenlijk te belonen om zodoende de fotojournalistiek overeind te houden.’

Datum, tijd en locatie

Donderdag 31 januari TMG - Basisweg 30 Amsterdam - 8.30 tot 10.00 uur

Fotojournalisten die mee willen doen kunnen rechtstreeks naar TMG komen, of zich aanmelden via vereniging@nvj.nl, onder vermelding van estafette TMG.