Europees Parlement Trainingsprogramma voor startende journalisten: Wegwijs in de EU

dinsdag 5 september 2023

In aanloop naar de Europese Verkiezingen van 2024 gaat de NVJ Academy startende journalisten helpen om hun kennis op peil te brengen over de Europese Unie. Europa speelt immers een steeds grotere rol in onze samenleving en om over de Europese Unie te kunnen berichten, zijn kennis en inzicht over hoe de Europese instellingen werken van essentieel belang. Deelname is kosteloos.

Europees Parlement in Brussel, foto Hatim Kaghat

De NVJ Academy verzorgt de trainingen van het Europees Parlement Trainingsprogramma voor startende journalisten: wegwijs in de EU in opdracht van het Europees Parlement. Het programma loopt in 17 lidstaten.

Voor regio-, vak- en landelijk werkende journalisten

De NVJ Academy wil startende journalisten van regionale platforms, vakmedia en landelijke media, handvatten bieden om de Europese Unie en zaken die in Brussel spelen, te begrijpen en te volgen.

De journalisten gaan in gesprek met experts, Europarlementariërs en EU-correspondenten over actuele onderwerpen als Europa en de regio, het klimaat, kernenergie en de digitale euro. Natuurlijk staan ook de Europese Verkiezingen die in Nederland op 6 juni 2024 worden gehouden binnen de trainingen centraal.

Dit najaar zijn de eerste twee trainingsdagen op 6 en 7 november, inclusief een overnachting in Amsterdam. De derde trainingsdag is op 28 november in Amsterdam. Op 6 oktober houdt de NVJ Academy een webinar ter introductie.