Hoe gaat het met de freelancers?

dinsdag 14 mei 2024

Freelance (foto)journalisten zijn onmisbaar in de journalistiek. Om goed op te kunnen komen voor de belangen van freelancers, is het belangrijk om te weten hoe het met hen gaat. Daarom starten we een onderzoek naar de freelance (foto)journalist en vragen we jou om een korte vragenlijst in te vullen over je werk als freelancer.  

De vragen gaan over wie je bent, het werk dat je doet en de vergoeding die daar tegenover staat. Je antwoorden geven ons meer inzicht in de markt voor freelancers in de journalistiek. Hoe meer data we kunnen verzamelen, hoe beter we in staat zijn je belangen te vertegenwoordigen.

Vul daarom vandaag nog de vragenlijst in! Je deelname is volledig anoniem en het invullen duurt vijf tot tien minuten. Deel de link naar de vragenlijst vooral ook met andere freelancers.

> Ga direct naar de vragenlijst

Dit onderzoek maakt deel uit van de NVJ Arbeidsmarktmonitor, een groot onderzoek naar de journalistieke arbeidsmarkt. Aan het eind van het onderzoek publiceren we een rapport, waarin we trends zichtbaar willen maken. Dit specifieke deel van het onderzoek wordt financieel ondersteund door Lira.