Inschrijving Leidinggeven aan journalistiek geopend

donderdag 6 oktober 2022

Steeds meer redacties zien het belang in van eigen onderzoek, van eigen onthullingen en onderscheidende achtergrondjournalistiek. Intussen zijn veel redacties meer gaan doen met minder mensen. Om hun bij dat onderzoek te ondersteunen en versterken, hebben NVJ Academy en VVOJ samen de leergang Zoek Het Uit- leidinggeven aan journalistiek onderzoek opgezet.

Een beproefd programma: komend najaar alweer de derde editie. Aanmelden kan nu.  

De leergang is speciaal voor ‘chefs tegels lichten’: redactiechefs, (adjunct-) hoofdredacteuren, eindredacteuren, samenstellers en coördinatoren en journalisten met het uitzicht op zo’n leidinggevende functie. Een rol met bijzondere verantwoordelijkheden, die specialistische kennis en vaardigheden vereist.  
 
Wanneer zet je in op een dossier, hoe manage je zo’n journalistiek project en wanneer publiceer je of kap je een onderzoek af? Hoe bereik en bewaak je journalistieke kwaliteit, ook bij stijgende productiedruk? Wat zijn je juridische en ethische verantwoordelijkheden als leidinggevende?  
 
In zes trainingsdagen vanaf november 2022, wordt binnen de groep van minimaal twaalf, maximaal achttien deelnemers de basis gelegd voor onderlinge intervisie en eventuele journalistieke samenwerking.  
 
Dankzij steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek kost deelname aan de leergang niet € 1.950 maar €1.250 per deelnemer. Voor freelancers met een KVK-nummer slechts €625. 
 
Belangstelling? Aanmelden? Vragen? Stuur een mail naar nvjacademy@nvj.nl