Mecom opnieuw in overleg met Concentra

donderdag 9 januari 2014

Na overleg met het managementteam van Media Groep Limburg, de ondernemingsraad en de top van de Britse uitgever Mecom heeft Mecom maandag besloten de onderhandelingen met het Vlaamse Concentra over de verkoop van de Limburgse kranten te hervatten. Maandag hielden ongeveer 150 werknemers een protestbijeenkomst bij motel Van der Valk in Urmond, waar overleg tussen MGL en Mecom plaatsvond. De NVJ is solidair met het personeel. ‘Zij voelen zich gepakt door de aandeelhouder en die frustratie is volkomen terecht, aldus NVJ-secretaris Tom Gibcus.

Tussen Mecom en Concentra was de verkoop van MGL nagenoeg rond, totdat Mecom zich plotseling had teruggetrokken tot woede van MGL-directeur Loek Radix die opstapte. De redactie voelde zich verraden door Mecom en richtte een actiecomité op. Volgens het overleg afgelopen maandag zou Mecom de verkoopprijs te laag hebben gevonden en heeft nu toegezegd opnieuw te onderhandelen.

De ondernemingsraad had ingestemd met bezuinigingsplannen om MGL te kunnen verkopen. Ook de NVJ is betrokken geweest bij het traject door de onderhandelingen over het sociaal plan. Tom Gibcus: ‘Dat traject was onnodig geweest als meteen was gebleken dat de kranten geen kans hadden gehad op verkoop. Die kans werd wel voorgespiegeld, maar op het eind trok Mecom zich toch terug. Voor het personeel is daarmee duidelijk dat de toekomst voor MGL niet bij Mecom zit, er is geen vertrouwen dat Mecom plannen heeft met MGL. Mecom begrijpt nu ook wel dat de relatie compleet is verstoord.’