Meerderheid leden stemt voor Cao RTL Nieuws

dinsdag 7 mei 2024

De meerderheid van de leden werkzaam bij RTL Nieuws heeft positief gereageerd op de uitkomst van het onderhandelingsakkoord van 10 april jl.. Hiermee is de cao bij RTL Nieuws voor 2024 een feit. Werknemers ontvangen per 1 januari 2024 een structurele loonsverhoging van 3,75 procent. De NVJ spreekt van een positieve impact.

foto: Remko de Waal

Onderhandelaars Lisa Koetsenruijter en Milen van Boldrik: ‘We zijn verheugd dat onze leden met een overgrote meerderheid achter het resultaat staan waar wij uitvoerig voor hebben onderhandeld. Deze afspraak, die wij hebben kunnen bereiken dankzij onze sterke achterban bij RTL, betekent dat medewerkers er in twee jaar tijd bijna 11 procent indexatie bij krijgen. Dat is een aanzienlijke reparatie van hun eerdere koopkrachtverlies. We hopen volgend jaar weer in dezelfde constructieve sfeer het gesprek met de directie aan te gaan.’

De belangrijkste afspraken:

 

1. Looptijd

1 januari tot en met 31 december 2024

2. Indexatie

Per 1 januari 2024 een structurele loonsverhoging van 3,75%

3. Reiskosten

Verhoging kilometervergoeding voor woon-werkverkeer van €0,21 naar €0,23 per kilometer

4. Stagevergoeding

De stagevergoeding van €350 naar €400 bruto per maand

5. Mogelijkheid uitruil feestdagen

Mogelijkheid Goede Vrijdag als vrije dag uit te ruilen voor een dag die past bij de levensovertuiging

6. Expertniveaus

Onderzoek naar invoering WTW functiehuis en beloningssysteem. Dit systeem, al in gebruik bij RTL Nederland en Ad Alliance, voorziet in expertniveaus en meer doorgroeimogelijkheden.