NVJ praat met OR Wegener over De Persgroep

donderdag 21 augustus 2014

De NVJ heeft samen met andere vakbonden een gesprek gehad met de Ondernemingsraad Wegener over ondermeer de voorgenomen overname van Mecom door De Persgroep en het behoud van eigen en onafhankelijke nieuwsbronnen. Ook is een eerste verkennende bespreking gewijd aan mogelijke aanpassingen van het bestaande sociaal plan.

NVJ Secretaris Dagblad, Annabel de Winter, vertegenwoordigers van andere vakbonden, en het Dagelijks Bestuur van de Ondernemingsraad kwamen op donderdag 14 augustus bijeen om te praten over verschillende actuele onderwerpen die spelen bij Wegener.

Voorgenomen overname

Zo is van gedachten gewisseld over de gevolgen van de voorgenomen overname van Mecom (en dus Wegener) door De Persgroep. Met de komst van deze nieuwe eigenaar in het vooruitzicht heeft de NVJ bij de OR  aandacht gevraagd voor de belangen van de journalisten werkzaam op de Wegener regionale dagbladredacties en huis-aan-huis redacties.

Nieuwsbronnen

Ook is het behoud van eigen en onafhankelijke nieuwsbronnen (zoals De Persdienst) die de redacties van de Wegener kranten ter beschikking staan aan de orde gesteld. De Ondernemingsraad zegt zich hier ook sterk voor te maken.

Sociaal Plan

Met andere bonden en de OR is daarnaast een eerste verkennende bespreking gewijd aan mogelijke aanpassingen van het bestaande Sociaal Plan, dat nog tot medio 2016 geldt bij Wegener. Dit hangt ook samen met de vraag of de huidige Spiritplannen ten gevolge van de overname worden aangepast, dan wel versneld.