Opnieuw NVF-bijeenkomst: ‘wake-up-call’ voor fotojournalisten

maandag 26 november 2018

De NVF organiseert op vrijdag 30 november tussen 10.00 en 12.00 uur opnieuw een bijeenkomst voor alle fotojournalisten. NVF-leden maken zich ernstige zorgen over de impact van de nieuwe werkwijze van het ANP. Zij  vinden de aangekondigde tariefsverlaging onacceptabel en funest voor de fotojournalistiek.

Dit bleek ook tijdens de NVF-bijeenkomst van afgelopen vrijdag. De leden noemden de bijeenkomst een ‘wake-up-call’. Gezamenlijk is besloten om de campagne ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’ verder gestalte te geven.

Bijeenkomsten komende vrijdagen

De komende vrijdagen (vrijdag 30 november, vrijdag 7 december en vrijdag 14 december) organiseert de NVF bijeenkomsten met als doel jullie te informeren over de (financiële) consequenties van de nieuwe werkwijze van het ANP en om met elkaar te bepalen hoe we het beste gezamenlijk op kunnen komen voor een goed tarief.

Vrijdag 30 november 10.00 uur in Nieuwspoort

Aanstaande vrijdag 30 november organiseert de NVF om 10.00 uur een bijeenkomst in Nieuwspoort (Lange Poten 10, De Haag). De volgende agenda wordt:

  • Wat houdt de nieuwe werkwijze van het ANP in?
  • Wat is de impact van de werkwijze van het ANP voor de fotojournalistiek?
  • Gemeenschappelijke belangen formuleren: wat zijn jullie voornaamste zorgen en wensen?
  • Fotojournalistiek heeft een prijs: hoe gaan we verder?

Het NVF-bestuur nodigt alle fotojournalisten (leden en niet-leden) uit om aanstaande vrijdag te komen.

‘Tarieven worden in een handomdraai naar beneden bijgesteld’, zegt Rosa García López, secretaris van de NVF. 'Bedenk dat als tarieven eenmaal dalen ze nooit meer naar boven worden bijgesteld. Het ANP was één van de laatste opdrachtgevers in Nederland die nog enigszins goed betaalde. Als ook het ANP afhaakt dan is dat de dood in de pot voor de fotojournalistiek. Of we komen nu in actie of we accepteren dat geen enkele fotojournalist in Nederland nog kan rondkomen van fotojournalistiek.’

Interesse?

Meld je voor 30 november aan voor de bijeenkomst bij Monique Suiker msuiker@nvj.nl onder vermelding van ‘Wake-up-call fotojournalistiek’.