Scherm je gegevens af in het handelsregister van de KVK

donderdag 9 september 2021

Adressen in het register van de Kamer van Koophandel (KvK) worden niet afgeschermd. Dat heeft demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken, CDA) geantwoord op Kamervragen. De NVJ biedt journalisten de mogelijkheid om zich in te laten schrijven op het vestigingsadres van de NVJ. 
 


De NVJ ontvangt regelmatig berichten van journalisten die bedreigd worden en waarvan hun adresgegevens via de Kamer van Koophandel openbaar zijn. Sinds enkele jaren biedt de NVJ leden die online of fysiek bedreigd worden de mogelijkheid gebruik te maken van het vestigingsadres van de NVJ. De ledenadministratie kan je er meer over vertellen.

Journalisten worden meer en meer bedreigd. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in hun privé-situatie ondervinden zij dreiging. Journalisten die werken als zzp-er waarbij hun vestigingsadres gelijk is aan hun woonadres zijn door hun inschrijving bij de KVK vindbaar in het handelsregister.

  • Lees hier wat je kunt doen om je gegevens af te schermen
  • Meer informatie over veiligheid, nationale en internationale hulp, expertisecentra, kleding en uitrusting vind je op onze Veiligheidspagina