Vrouw & Media organiseert wederom mentorenprogramma

vrijdag 23 januari 2015

Net als vorig jaar organiseert Vrouw & Media een journalistiek coachingsprogramma, waarbij ervaren journalisten worden gekoppeld aan jonge talenten of aan journalisten met een adviesvraag. Maar liefst 35 journalisten zijn bereid om hun vrouwelijke collega’s één op één te begeleiden. NVJ-leden betalen 400 euro in plaats van 600 euro voor het half jaar durende mentorenprogramma. Inschrijven kan tot maandag 9 februari.

Wil je in een nieuwe tak van de journalistiek beginnen? Tips krijgen over leidinggeven op een redactie? Een boek schrijven, met motiverende begeleiding? Of de fijne kneepjes van het presenteren leren, wegwijs worden in politiek Den Haag, sparren over onderzoeksjournalistiek, hulp krijgen bij het bedenken van een online strategie, aansprekende opdrachtgevers binnenslepen, producties in het buitenland maken? Dit en nog véél meer kan met het Vrouw & Media Mentorenprogramma.

Maar liefst 35 topjournalisten zijn beschikbaar als mentor, onder wie Asha ten Broeke (columnist en wetenschapsjournalist), Lara Rense (presentator Radio 1 Journaal), Roos Schlikker (freelancejournalist en columnist), Hella Hueck (presentator RTLZ en RTL Nieuws), Wilma Haan (adjunct-hoofdredacteur NU.nl, bestuurslid NVJ) en Mensje Melchor (freelance journalist, bestuurslid NVJ).

Mentees betalen 100 euro per maand voor een traject van zes maanden. Het programma wordt gesteund door de NVJ en de FreeLancersAssociatie (FLA). Leden van NVJ en FLA krijgen daarom 200 euro korting op het programma en betalen in totaal 400 euro in plaats van 600 euro.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt de aftrap plaats. Dan ontmoet je jouw mentor en de andere deelnemers.

Inschrijven kan tot maandag 9 februari 2015. Klik hier voor alle informatie en inschrijven.