werf een lid

NVJ Indexatietool

De NVJ Indexatietool is een handig rekenmodel waarin je in een paar seconden ziet welk bedrag je bent misgelopen als je niet indexeert. Dit bedrag komt overeen met de stijgende lonen van je collega’s in vaste dienst.

Naar de tool

Werkcode DPG Media

De NVJ en DPG Media hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over minimumtarieven voor freelance (foto)journalisten. Deze zijn vastgelegd in een Werkcode en gelden voor alle zelfstandige journalisten en fotojournalisten die voor DPG Media werken.

Lees verder

Presentatie onderzoek

Op donderdag 1 december presenteren we van 16.00 - 17.30 uur de resultaten van het PersVeilig onderzoek naar veiligheid en vrouwelijke journalisten in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Wil je hier bij zijn?

Meld je aan

Dossier koopkrachtcompensatie

Bekijk de laatste ontwikkelingen en ondersteuningsmaatregelen in ons dossier. 

Naar het dossier

Matchingfonds verruimt voorwaarden

Schrijvende freelance journalisten kunnen tot 1 december 2022 een werkbeurs van maximaal €3000 aanvragen bij het Matchingfonds van De Coöperatie.

Vraag je fonds aan

Word Studentlid

Ben je student media of journalistiek? Word lid bij de NVJ. Je betaalt € 3,- per maand.

  • Villamedia stages en vacatures
  • Gratis Studentenperskaart
  • Gratis borrels en evenementen
Meer informatie

Meldpunt PersVeilig

Heb je als journalist te maken met bedreigingen en intimidaties? Dan kun je deze melden bij het Meldpunt PersVeilig. Het meldpunt heeft als doel de positie van journalisten tegen agressie en geweld tegen te gaan.

Naar persveilig.nl

Balie Persvrijheid Rechtshulp

Heb je rechtshulp nodig bij een journalistieke publicatie? Of heb je advies nodig over mogelijke juridische risico's bij het publiceren van een verhaal? Bekijk hier wat Balie Persvrijheid voor je kan doen of bel gratis een van onze jurist via 020 - 30 39 791.

Lees meer

Recht en Journalistiek

Recht & Journalistiek is een praktische gids over alle juridische kwesties waarmee de (freelance) journalist in de dagelijkse praktijk te maken kan krijgen. Koop het boekje in de shop of download het gratis. Wanneer je lid wordt van de NVJ krijg je het boekje gratis toegestuurd.

Lees meer