Stop the killing of Journalists in Gaza

Ondanks oproepen van de NVJ en ruim 70 journalistenverenigingen en vakbonden wereldwijd lopen de cijfers van het aantal omgekomen journalisten en medewerkers in Gaza steeds verder op. 

Naar het dossier

Stap over naar Compleet

Stap over naar het Compleetlidmaatschap en profiteer van alle voordelen voor maar €2,75 extra per maand. 

Bekijk het aanbod

Persvrijheidsmonitor 2023

De Persvrijheidsmonitor 2023 geeft een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van de persvrijheid in Nederland. De monitor wordt jaarlijks in opdracht van het Persvrijheidsfonds geschreven.

Lees meer

Nog geen lid?

  • Juridische hulp
  • Tot 30% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart
  • Villamedia Opdrachten, Vacatures en Magazine
Word lid

Maak je collega NVJ-lid en ontvang 25 euro

Ben jij ook overtuigd lid van de NVJ? Nodig je collega's uit om met 25% korting lid te worden. Samen staan we veel sterker

Nodig je collega uit

Weet wat je waard bent

Een goed tarief vaststellen, hoe doe je dat? De NVJ heeft handige rekenmodellen ontwikkeld, waarin je in een paar seconden ziet welk tarief past bij jouw ervaring en vaardigheden.

Lees verder

Aanspreekpunt NVJ bij meldingen ongewenst gedrag

NVJ-leden kunnen meldingen van ongewenst gedrag doen bij Yvonne Berkeljon. Zij treedt binnen de NVJ op als eerste aanspreekpunt. Bij haar kun je je verhaal kwijt en samen kan worden gezocht naar mogelijke oplossingen. 

Lees verder

Meldpunt PersVeilig

Heb je als journalist te maken met bedreigingen en intimidaties? Meld dit bij PersVeilig. PersVeilig heeft als doel de positie van journalisten tegen agressie en geweld te versterken.

Naar persveilig.nl

NVJ Tarievencalculator

Met de NVJ Tarievencalculator kun je checken of je tarief passend is of een aangeboden vergoeding redelijk. IJkpunt is de journalistieke cao van het Uitgeverijbedrijf of die van de Publieke Omroep. Daarmee is de calculator een nuttige benchmark en houvast bij het bepalen van je tarief. 

Lees verder