Antoinette Hertsenberg Journalist van het Jaar

donderdag 10 december 2009

Antoinette Hertsenberg is door het vaktijdschrift Villamedia magazine uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2009. Zij dankt die uitverkiezing aan de berichtgeving in het programma TROS Radar over de kredietcrisis en in het bijzonder over de DSB Bank.

Onder leiding van Hertsenberg heeft het programma een journalistieke topprestatie geleverd door consequent, zorgvuldig en langdurig de gevolgen in kaart te brengen van de handelswijze van de DSB Bank. Daarbij maakt TROS

Radar maximaal gebruik van de hulp van kijkers en bezoekers van de website. Regelmatig trekt het programma meer dan 2 miljoen kijkers. Na het NOS Journaal is Radar het best bekeken informatieve programma van de publieke omroep.

De uitreiking van de prijs vindt op 12 januari plaats in Pulchri Studio in Den Haag. Minister Ronald Plasterk zal Hertsenberg toespreken en de prijs overhandigen. De uitreiking wordt mogelijk gemaakt door het Verbond van Verzekeraars.

De Journalist van het Jaar is een keuze van de redactie van Villamedia magazine aangevuld met de adviesraad; Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn. Eerder werden tot Journalist van het Jaar uitgeroepen: Joris Luyendijk, Ben Rogmans en Bram Vermeulen.