Bijeenkomst Privacy en Persvrijheid

donderdag 26 augustus 2021

* UPDATE* Het seminar dat Fonds Slachtofferhulp op 6 september zou organiseren wordt uitgesteld. Meer informatie op de website van Slachterofferhulp.

Hoe gaan we om met de privacy van slachtoffers in de media? Van het tonen van een autowrak tot onnodige details over een slachtoffer. De combinatie van slachtofferschap en media kan leiden tot ongewenste situaties voor alle betrokkenen. De gedachte is: dat kan beter en dat moet beter.


Hierover gaat de slotbijeenkomst van het project Privacy en Persvrijheid dat wordt georganiseerd door Fonds Slachtofferhulp met medewerking van de NVJ, Genootschap van Hoofdredacteuren en de Raad voor de Journalistiek.

Journalisten kunnen gratis deelnemen aan de slotbijeenkomst op maandag 6 september van 14.30 – 18.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht.
De bijeenkomst staat onder leiding van Charles Groenhuijsen met onder meer Gert-Jaap Hoekman (NU.nl), Ingrid van Assouw, minister Sander Dekker, Marcel Gelauff (NOS), Nelleke Stolk, Hans Faber (Namens de Familie) en vele anderen.

Meer informatie en aanmelden kan hier.