Estafetteactie bij de Persgroep leidt tot tweede afspraak

dinsdag 29 januari 2019

Bart Verkade, zakelijk directeur van de Persgroep, gaat opnieuw in gesprek met de NVJ/NVF. Aanknopingspunt voor een nieuw gesprek zijn de drie eisen die de NVF heeft gesteld in het kader van de actie ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’. Dit is de uitkomst van de estafetteactie bij de Persgroep die dinsdagochtend in Amsterdam plaatsvond.

foto: Harmen de Jong

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, en Gerard Til, fotojournalist en lid van het algemeen bestuur van de NVJ, overhandigden de paginagrote advertentie met meer dan 300 namen van fotojournalisten aan Verkade.

Verkade gaf aan begrip te hebben voor de acties en vroeg ook begrip voor de Persgroep. Hij stemde in met de oproep van de NVJ/NVF tijdens de landelijke actiedag om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Rosa García López, secretaris NVF: ‘We zullen in dat gesprek nogmaals duidelijk maken dat een inflatiecorrectie van 14 procent en een betere vergoeding voor doorplaatsing echt niet teveel gevraagd is.’ 

De NVF houdt deze week estafetteacties. Woensdag gaat zij in gesprek met redactieleden van Sanoma in Hoofddorp; donderdag bij TMG in Amsterdam.