NVJ biedt Henk Hagoort protesthandtekeningen aan

maandag 11 mei 2015

De NVJ, FNV KIEM en CNV hebben in de afgelopen maand meer dan duizend handtekeningen opgehaald tegen de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao bij het omroeppersoneel. De protesthandtekeningen worden dinsdag 12 mei om 14.00 uur aangeboden aan omroepbestuurder Henk Hagoort. Dit gebeurt in het NPO-gebouw de Peperbus op het Mediapark Hilversum.

Eind vorig jaar liepen de onderhandelingen voor de cao bij de publieke omroepen vast op uitbreiding van tijdelijke contracten. De werkgevers stuurden vervolgens een nieuwe set voorstellen die enkel verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden bevatten. Bovendien willen de werkgevers een nieuw sociaal plan in de cao opnemen, dat veel slechter is dan het huidige. De vakorganisaties zijn in april de petitie Nee tegen werkgeversvoorstellen cao Omroeppersoneel 2015 gestart.

NVJ, FNV KIEM en CNV Media eisen een cao waarin een redelijke loonsverhoging is opgenomen en zeker geen verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden bevatten. Daarnaast moet er een contracteerregeling komen waar flexibele contracten worden ingezet waar noodzakelijk, en vaste contracten waar mogelijk. Voor de toekomstige bezuinigingen moet een sociaal plan worden opgesteld dat in lijn is met het huidige sociaal plan LPO.

De overhandiging van de protesthandtekeningen gaat vooraf aan een nieuwe onderhandelingsronde tussen werkgevers en werknemers om 15.00 uur.