De NVJ komt bij je langs deze zomer

woensdag 5 juli 2017

De NVJ gaat met haar campagne “Journalistiek heeft een Prijs” op zomertournee. Vanaf 11 juli gaan betrokken journalisten, bestuursleden en secretarissen langs uitgeefbedrijven, omroepen en hogescholen om met journalisten in gesprek te gaan. Onze eerste stop is aanstaande dinsdag bij TMG. Kom ook tussen 13.00 en 15.00 uur een ijsje halen!

Tijdens de zomertournee wil de NVJ aandacht vragen voor het belang van kwaliteitsjournalistiek en fatsoenlijke betaling voor alle werkenden in de journalistiek. ‘Maar we willen vooral in gesprek gaan met journalisten, of ze nu in dienst zijn of als freelancer werken’, aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning. 'Wat zijn de ervaringen op de werkvloer? Wat moet gebeuren om de kwaliteit hoog te houden? Wij vinden zelf dat uitgevers de verantwoordelijkheid moeten nemen door alle (foto)journalisten fatsoenlijk te belonen en de journalistieke slagkracht overeind te houden. Want juist in deze tijd is de kwaliteit van het journalistieke vak van belang, terwijl de praktijk is dat (foto)journalisten worden geconfronteerd met krimpende redacties, oplopende werkdruk en afbraaktarieven voor freelancers.’

Witboek en Tarievencalculator

Bezoekers worden getrakteerd op ijs en kunnen het witboek “Journalistiek heeft een prijs” meenemen. In het witboek staan persoonlijke verhalen en ervaringen van (foto) journalisten, die aan de bel trekken, naast feiten, cijfers en oplossingen.  Ook wordt de vernieuwde Tarievencalculator onder de aandacht gebracht.  De NVJ Tarievencalculator geeft zelfstandige (foto)journalisten en opdrachtgevers inzage in de werkelijke kosten van werk. Ter plekke wordt de Tarievencalculator gedemonstreerd.

Data zomertournee (onder voorbehoud)

Kom in de ochtenduren naar onze mobiele barista of in de middaguren naar de ijsfiets met biologisch ijs.

  • Dinsdag 11 juli - 13.00-15.00 uur - Hoofdingang TMG/HMC, Basisweg 30, Amsterdam
  • Dinsdag 22 augustus - 8.30-10.00 uur - Het Financiële Dagblad/BNR, Prins Bernardplein 173, Amsterdam
  • Dinsdag 29 augustus - 14.30-15.30 uur - KRNO-NCRV, 's-Gravelandseweg 80, Hilversum
  • Maandag 11 september - 12:30-13:30 uur en 15:00-16:00 uur, De Persgroep, redacties Volkskrant, Trouw, Het Parool, Jacob Bontiusplaats 9 in Amsterdam

Augustus/september: de zomertour bezoekt landelijke omroepen, regionale omroepen, tijdschriften, landelijke en regionale dagbladen en hogescholen. Check www.journalistiekheefteenprijs.nl voor exacte locaties, data en tijden.

#journalistiekheefteenprijs