NVJ praat met Kamerlid Ten Broeke over tweets Oneworld

maandag 14 november 2016

NVJ secretaris Thomas Bruning en Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) hebben afgelopen donderdag een gesprek gehad over de onenigheid die een week eerder ontstond, nadat de NVJ verontwaardigd had gereageerd op de vragen die Ten Broeke op Twitter stelde over de subsidie aan OneWorld. De NVJ is blij om vast te stellen dat Ten Broeke niet de intentie had om op basis van de redactionele inhoud vraagtekens te hebben bij de subsidie aan het medium.

Ten Broeke stelde op 31 oktober via Twitter vragen over de subsidie aan OneWorld naar aanleiding van de publicatie van een anti-racisme blog van Quinsy Gario. Het Kamerlid wekte in zijn berichten de indruk dat zijn vragen over subsidie direct gerelateerd waren aan de column van Gario.

Tijdens het overleg maakte Ten Broeke duidelijk dat hij nooit de intentie had om vragen te stellen over de subsidie op basis van de inhoud. Hij betreurt het dat zijn tweets die schijn hebben gewekt.

De NVJ is blij met de uitspraak van Ten Broeke. Wel blijft ze bij haar mening dat ten minste een van de tweets de schijn had dat Ten Broeke vraagtekens had bij de genoemde publicatie van Quinsy Gario.