Storting gouden handdruk vóór 15 november in plaats van 31 december aanstaande

dinsdag 22 oktober 2013

De kranten berichten vandaag dat Staatssecretaris Weekers de datum waarop de ontslagvergoeding naar een bankspaarrekening of een stamrecht bv. moet worden overgemaakt, naar voren heeft gehaald. In plaats van 31 december is nu bepaald dat de storting van de gouden handdruk vóór 15 november a.s. rond moet zijn.

De maatregel wordt genomen om te voorkomen dat werknemers dit jaar de beëindigingsvergoeding via een stamrecht of banksparen incasseren en de vergoeding komend jaar direct laten uitbetalen (en slechts over 80 % van de uitkering belasting betalen). De arbeidsovereenkomst zal ons inziens eerder dan half november moeten eindigen om nog te kunnen profiteren van het fiscale voordeel. Dat kost je salaris, maar levert fiscale winst op. Ons advies is om contact op te nemen met je financieel adviseur over de implicaties van de vandaag aangekondigde maatregel. Zodra meer bekend is over de maatregel plaatsen wij een update op www.nvj.nl.
Uiteraard kun je bij ons terecht met vragen over reorganisaties, ontslag en de beëindigingsovereenkomst. Op werkdagen is ons telefonisch spreekuur van 14.00 uur tot 17.00 uur: www.nvj.nl/rechtshulp.