Vakmedianet verwerft titels van Kluwer

donderdag 26 april 2012

Uitgever Vakmedianet neemt de producten en activiteiten over van de Kluwer uitgeefportfolio’s HR, Arbo, OR, Facilities en Secretaressen, zoals Gids voor Personeelsmanagement, Arbo, OR-informatie, Facto Magazine, Security Management, Service Management en Management Support. De NVJ reageert positief op de plannen van Vakmedianet om te investeren in vakinformatie. Wel zal ze erop toezien dat de CAO van toepassing blijft en in welke vorm het pensioen wordt geregeld.

Kluwer en Vakmedianet zijn overeengekomen dat alle titels en spinoffs van congressen en trainingen, inclusief alle 39 medewerkers van deze onderdelen, overgaan naar de nieuwe eigenaar. De voorgenomen verkoop is voor consultatie aan de ondernemingsraad van Kluwer voorgelegd. Ook de NVJ geïnformeerd. Als alle gebruikelijke procedures zijn afgerond, kan de verkoop naar verwachting begin juni worden afgerond.

De NVJ is positief over de plannen van Vakmedianet om verder te investeren met als ambitie om een van de leidende vakinformatieuitgeverijen te worden. Yvonne Dankfort, tijdschriftsecretaris van de NVJ: ‘Vakmedianet vindt de producten en activiteiten een mooie aanvulling en ziet hier een goede markt in. Bovendien maakt de uitgever zich sterk voor online activiteiten die ze verder gaat uitbouwen. Wel zullen we erop toezien dat de CAO van toepassing is en blijft en zullen we er scherp op letten in welke vorm het pensioen wordt geregeld.’

Vakmedianet, nu gevestigd in Bussum, zal de activiteiten in een nieuwe vestiging in Alphen aan den Rijn voortzetten. Volgens de NVJ zal Vakmedianet individuele oplossingen treffen met de medewerkers die overgaan naar Alphen aan den Rijn. De werknemers van Kluwer blijven in Alphen aan den Rijn.