Video van Ornstein vanuit Panamese gevangenis

maandag 12 december 2016

Het gevangenisleven is verre van optimaal, maar wel te doen. Dit zegt Okke Ornstein in een video vanuit de gevangenis in Panama. 'Het vervelende is dat ik hier helemaal niet zou moeten zijn' Ornstein werd vorige week bezocht door zijn partner Kimberlyn David en ambassadeur Dirk Janssen.

Kimberlyn David mocht haar mobiele telefoon meenemen in de Renacer gevangenis en nam hiermee een vijf minuten durende video op, waarin Okke Ornstein vertelt over het leven in de gevangenis en zijn vervolging. Het gevangenisleven is verre van optimaal, maar wel te doen. ‘Het is vooral het gemis van vrijheid dat niet te verteren is en het vervelende is dat ik hier helemaal niet zou moeten zijn, alleen maar omdat ik verhalen schrijf en journalistiek onderzoek doe.’ Ornstein hoopt dat de Panamese overheid tot het inzicht komt om anders met de pers om te gaan. Het gevangen houden van journalisten of het onderdrukken van nieuws en feiten brengt meer schade dan goeds.

Kimberlyn David laat weten dat er inmiddels 2.700 dollar is gedoneerd dat gebruikt kan worden voor advocaat- en andere kosten. De voortdurende belangstelling rondom de zaak verdient alle lof en het vele lobbywerk dat wordt verricht, stemt haar hoopvol.