Wie zijn de aanstormende talenten in de fotografie?

donderdag 29 maart 2018

Focus op talent! Wie zijn de aanstormende talenten in de fotografie en fotojournalistiek? De NVF geeft graag ruim baan aan jonge talenten. Afgelopen dinsdag lieten Sabine van Wechem en Theo Galama  hun werk zien tijdens het @NVFBeeld Event in Hilversum.

Sabine van Wechem

Sabine van Wechem is student aan de Fotoacademie Amsterdam en maakte onder andere een indrukwekkende serie over de eerste generatie Molukkers. ‘Met nog maar een groep van ongeveer honderd mensen, sterft deze eerste generatie zo langzamerhand uit. Ik heb zeven portretten gemaakt, waarvan één echtpaar.’ Het zijn tweeluiken geworden, het portret en waar nog aanwezig de koffer waarmee ze naar Nederland kwamen. ‘Ik wilde geen zielige of oude mensen, maar mensen die trots uitstralen, denkend aan vroeger.’  

Theo Galama

Theo Galama is sinds enkele jaren werkzaam als freelance camjo-reporter en fotograaf. Die beroepskeuze lag niet helemaal voor de hand toen hij studeerde aan een communicatieopleiding. Dat veranderde toen Theo als stagiair aan de slag kon als camjo bij de Leeuwarder Courant. Hij kreeg de kans van zijn leven toen hij Bill Clinton - in 2014 in Friesland aanwezig voor een lezing - voor zijn camera kreeg. ‘Ik kon weinig zien vanwege de regen en wilde eigenlijk naar huis gaan. Opeens zag ik veel mensen staan bij een kerkje en even later kwam Clinton naar buiten.’ Inmiddels werkt Theo Galama veel voor De Boerderij, de Leeuwarder Courant en voor het bedrijfsleven.

NVF Uitgelicht

In de rubriek NVF Uitgelicht op de website van NVF is in de komende maanden het werk te zien van Sabine van Wechem en Theo Galama.

Het @NVFBeeld Event werd gehouden op dinsdag 27 maart 2018 in Beeld en Geluid in Hilversum. Lees ook: Sportfotografie: het hele verhaal in een split second