Wilma Haan en René de Monchy nemen afscheid van hoofdbestuur

zondag 13 september 2020

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVJ op 12 september werd afscheid genomen van voorzitter René de Monchy en waarnemend voorzitter Wilma Haan.

Foto: Wilmar Dik

Voordat René de Monchy tot voorzitter werd verkozen was hij actief als penningmeester. In 2017 volgde hij Marjan Enzlin op en sindsdien gaf hij leiding aan het bestuur. In november 2019 legde hij zijn functie neer in het hoofdbestuur, omdat hij tijdelijk werkzaamheden ging verrichten voor gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht. Deze werkzaamheden wilde hij niet combineren met het voorzitterschap. Vicevoorzitter Wilma Haan werd toen waarnemend voorzitter. Zij legt nu haar waarnemend voorzitterschap neer, omdat zij per 1 september als adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws aan de slag is gegaan. Binnen de NVJ nam Wilma Haan zitting in de besturen ViP (2008), sectie Internet (2012), hoofdbestuur (2014), vice-voorzitter (2017), interim-voorzitter (najaar 2019/ 1 september 2020).

Bij zijn afscheid afgelopen zaterdag hield De Monchy de deur op een kier: ‘Jullie zijn nog niet van me af. Wat er nog mogelijk is weet ik niet, dat komt van de leden, maar ik maak me wel zorgen over de journalistiek en daar wil ik nog alles aan doen. Ik wil iedereen bedanken die het vertrouwen in me heeft gehad.’

Lees hier het interview met Wilma Haan over de nieuwe verenigingsstructuur