Workshop Live streaming: Journalist in de massa

woensdag 9 november 2016

Met een smartphone op zak is iedereen journalist. Of toch niet? Wat is de rol van de journalist als het gaat om live streaming en hoe onderscheid je je van de filmende massa? Namens de NVJ-sectie Internet organiseren Laura Cuppen (Nu.nl) en Elger van der Wel op 18 november een dynamische workshop waarin professionals uit het veld ingaan op ethische, technische en praktische aspecten. Dit gebeurt tijdens het Congres ‘Wie gelooft nog in de journalistiek’ dat wordt gehouden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de School voor Journalistiek in Utrecht. Je kunt hier als lid bij zijn, want de NVJ geeft 15 kaarten weg.

De School voor Journalistiek in Utrecht viert haar 50-jarig jubileum met een discussie over de rol van de journalist(iek) in het publieke debat. Met paneldiscussie, seminars en workshops. Gastsprekers zijn onder meer Andrew Keen (auteur en internetcriticus) en Esra Dogramaci (digital consultant BBC). Wat is na de komst van social media nog de rol van de journalist in het publieke debat? Hoe zorg je er als journalist voor dat het publiek nog naar jou luistert? Of moeten journalisten zelf beter leren luisteren? Bestaat er eigenlijk nog wel zoiets als een ‘publiek’ en een ‘publiek debat’?

Kaarten voor NVJ-leden

Deelname aan het congres is gratis, maar de uitnodigingen zijn persoonlijk verstuurd. Je kunt als lid dit congres toch bijwonen, want de NVJ mag kaarten weggeven aan de eerste 15 aanmelders. Stuur een e-mail naar vereniging@nvj.nl o.v.v. congres School voor Journalistiek.

Datum, tijd en locatie

Vrijdag 18 november, 09.00 – 17.00 uur (inclusief lunch), Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht (De Uithof)