Afscheid René Roodheuvel als omroepsecretaris

donderdag 16 november 2017

René Roodheuvel neemt donderdag afscheid als omroepsecretaris van de NVJ. Hij wordt opgevolgd door Wais Shirbaz die eerder dit jaar bij de NVJ begon als secretaris.

Roodheuvel begon in mei 2015 bij de NVJ als ad interim secretaris. Hij heeft in de afgelopen tweeënhalf jaar diverse omroepcao’s afgesloten, waarbij hij zich inzette voor meer zekerheid en betere arbeidsvoorwaarden voor omroepjournalisten. Hij kwam binnen op een bewogen moment met omroepbezuinigingen, reorganisaties en de discussie over flexibele contracten.

Hierbij kwam zijn verleden als omroepjournalist en oud-voorzitter van de sectie Omroep goed van pas. Roodheuvel werkte voor onder andere de Wereldomroep en de NOS en was correspondent op de (vroegere) Nederlandse Antillen. Ook was hij enkele jaren actief als freelancer, gastdocent bij de Media Werkplaats Hilversum, en bij de lokale omroep Radio 6FM.

Het bestuur en secretariaat van de NVJ is René zeer erkentelijk voor de uitstekende rol die hij heeft vervuld voor de journalisten en programmamakers werkzaam bij de commerciële en publieke omroep. We verliezen met René een belangenbehartiger met hart voor de journalistiek.

Wais Shirbaz wordt omroepsecretaris naast zijn functie als tijdschriftsecretaris. Voordat hij in mei bij de NVJ begon, was Shirbaz ruim negen jaar werkzaam voor de Horecabond FNV in de functie van senior jurist en mediator.