Afspraak = afspraak: NVJ bezoekt dagbladredacties

vrijdag 20 januari 2017

De NVJ brengt dinsdag 24 januari een bezoek aan het de redactie van het AD in Rotterdam om te praten over de actuele cao-perikelen en te luisteren naar de wensen van de leden. Twee dagen later, op donderdag 26 januari, is er een soortgelijke bijeenkomst bij het Financieele Dagblad in Amsterdam.

De voorbereidingen voor de komende cao-onderhandelingen bij het Uitgeverijbedrijf zijn in volle gang. Als de werkgevers hun zin krijgen, beginnen de onderhandelingen met een loonsverlaging van 1,7 procent. Hierdoor gaan werknemers er maandelijks minimaal 40 tot 80 euro op achteruit. De NVJ en FNV zijn de protestactie Afspraak = afspraak gestart.

Tijdens de bijeenkomsten zal de NVJ een toelichting geven over de stand van zaken en luisteren naar wat de leden belangrijk vinden in het kader van de cao en de aanstaande onderhandelingen. Beleidsambities zijn onder andere de verhouding vast/flex en afspraken voor jonge en oudere journalisten.

De bijeenkomsten zijn open voor leden en niet-leden van de NVJ.

Petitie Afspraak=Afspraak

Medewerkers worden opgeroepen om de petitie “Afspraak is afspraak?” te ondertekenen en hun afkeur tegen de werkgeversplannen uit te spreken. Teken de petitie en breng ook je collega’s op de hoogte: het gaat om minimaal 40 tot 80 euro per maand, waar je gewoon recht op hebt.

Lees ook