Debat 'Populisme en de pers, een schreeuw om aandacht'

donderdag 27 oktober 2016

De Nederlandse pers worstelt al sinds begin jaren tachtig, toen Hans Janmaat en zijn Centrumdemocraten hun intrede deden, met populisme in het publieke domein. Hoeveel aandacht is op zijn plaats? De Rode Hoed organiseert in samenwerking met de NVJ op 1 november het debat Populisme en de pers, een schreeuw om aandacht in het publieke debat. Met Remco Meijer Pieter Klein, Wierd Duk en Wilma Haan en Frénk van der Linden.

In België legden kranten, radio- en televisieprogramma's lange tijd een cordon sanitaire om het Vlaams Blok. In Duitsland, Frankrijk en Engeland worden prominenten van de AfD, het Front National en UKIP anno 2016 door alle media uitvoerig geïnterviewd.

Ook in Nederland is er meer ruimte in de media voor de populistische stem, aan beide zijden van het spectrum. Op welke wijze moeten prominente vertegenwoordigers van deze partijen worden behandeld? En is de rol van de media met de opkomst van social media wezenlijk veranderd?

Zes maanden voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer wisselen Remco Meijer (de Volkskrant), Pieter Klein (RTL Nieuws), Wierd Duk (Algemeen Dagblad) en Wilma Haan (Parool) onder leiding van Frénk van der Linden ervaringen uit over hun omgang met populisten.

Met in een inleiding van emeritus-hoogleraar politicologie Meindert Fennema.

Praktische informatie

  • Dinsdag 1 november 20.00 uur
  • Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
  • Prijs: €11,-, NVJ-leden €7,50
  • Klik hier voor tickets