Landelijke actiedag fotojournalisten: dit gaan we doen

dinsdag 15 januari 2019

Meer dan 300 fotografen leggen vrijdag 25 januari het werk neer. Er wordt die dag geen beeld geleverd aan media en beeldbanken. Dinsdagavond werd in aanwezigheid van een deel van de actievoerende fotojournalisten uit de doeken gedaan wat er op 25 januari gaat gebeuren.

foto: Harmen de Jong

Dit zijn in elk geval de initiatieven op (en na) 25 januari:

  • Fotojournalisten leggen het werk neer: er wordt die dag geen beeld geleverd aan media en beeldbanken;
  • De fotojournalisten verzamelen zich vrijdag vanaf 10.00 uur bij het kantoor van ANP/Hollandse Hoogte in Den Haag;
  • Tegelijkertijd delen fotojournalisten op social media selfies onder de noemer: ‘Voor dit tarief kom ik mijn bed niet uit’;
  • In de landelijke en regionale kranten verschijnen advertenties met daarin de namen van enkele honderden fotojournalisten die aan de actie deelnemen en/of de actie ondersteunen.
  • Na 25 januari komt er een vervolg in de vorm van een estafetteactie.

De aanwezige fotojournalisten ontvingen dinsdagavond een hand-out met praktische informatie over de actiedag op vrijdag 25 januari. De hand-out wordt per e-mail gestuurd naar de fotojournalisten die zich hebben aangemeld voor de actiedag, maar niet aanwezig konden zijn tijdens de kick-off bijeenkomst. Het verslag van de bijeenkomst verschijnt op woensdag 16 januari op deze site.

Teller staat op 325 fotojournalisten die meedoen aan de actie

Dagelijks melden zich nieuwe fotojournalisten die zich aansluiten en meedoen aan de landelijke actiedag. De teller staat inmiddels op 325 fotojournalisten. Meedoen aan de actie? Kijk op onze actiepagina en meld je vandaag nog aan. Laten we de fotojournalistiek toekomstbestendig maken!

#fotojournalistiekheefteenprijs