Leden alle secties welkom op workshop CBS Statline door sectie Lokale media

maandag 25 april 2016

De sectie Lokale media organiseert een leerzame middag over CBS Statline. Zowel de leden van de sectie Lokale media als leden van de andere secties zijn welkom. De middag begint met een workshop door het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) over de mogelijkheden die data biedt in jouw journalistieke praktijk. Daarna wordt gesproken over de actualiteit rond huis-aan-huis bladen & lokale nieuwsbladen en de koers die een deels nieuw te vormen sectiebestuur moet volgen.

Programma 
13.00 Inloop met broodje
14.00-16.00 Workshop CBS over StatLine
Hierbij ligt de focus op de kansen die regionale en lokale data biedt voor journalisten die werkzaam zijn in de lokale media. Het CBS gaat in op de mogelijkheden die deze data jou biedt en hoe je deze data kan gebruiken. Door een hands-on benadering leer je hoe je jouw journalistieke praktijk kan versterken door gebruik te maken van feiten en cijfers. Neem je laptop mee (met in ieder geval Excel en Java).
16.00-17.00 De stand van de lokale media
Discussie tussen de aanwezigen over de actualiteit van huis-aan-huis bladen en lokale nieuwsbladen, met speciale aandacht voor de verkiezingen voor een nieuw sectiebestuur en de koers die het nieuwe sectiebestuur moet volgen. Het huidige sectiebestuur ziet graag een nieuwe groep vrijwilligers opstaan die de bestuurstaken kunnen overnemen.
17.00 Borrel
 
Datum en tijd: 12 mei, vanaf 13.00 tot ongeveer 18.00 uur, broodje bij aanvang.
Locatie: De Observant (Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort), 10 min. lopen vanaf Amersfoort Centraal Station.

Heb je interesse?
Meld je dan aan voor deze gratis bijeenkomst op donderdagmiddag 12 mei. Neem je (niet NVJ lid) collega kosteloos mee. Graag je aanmelding doorgeven aan Jim Verhoef, jverhoef@nvj.nl voor uiterlijk 9 mei.