Lira-bijeenkomst over digitale platforms en hergebruik

vrijdag 9 mei 2014

Auteursrechtenorganisatie Lira organiseert in samenwerking met de NVJ en de FreeLancersAssociatie op 28 mei een bijeenkomst over onder andere nieuwe online platforms, zoals Blendl en eLinea, en het hergebruik van werk van freelancers.

Ook zal Lira tijdens de bijeenkomst de laatste stand van zaken geven over de rechtszaak die Lira en Pictoright hebben aangespannen tegen Erfgoed Leiden en Omstreken (voorheen Regionaal Archief Leiden). Dit archief heeft honderdduizenden krantenpagina’s met auteursrechtelijk beschermd materiaal gedigitaliseerd en online geplaatst, zonder daarvoor een regeling te treffen en een vergoeding te betalen. Op 19 juni komt de zaak voor de rechter.

De bijeenkomst op woensdag 28 mei begint om 14.00 uur en wordt gehouden in Debatcentrum De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam     

Programma

14.00                            Zaal open

14.30                            Opening door Kees Holierhoek (bestuursvoorzitter Lira)

14.35                            Snelcursus auteursrecht voor freelance journalisten door Vera van Buitenen (jurist Lira)

14.50                            Nieuwe digitale platforms door Rosa Garcia Lopez (NVJ) en Wijbrand Schaap (FLA) 

15.30                            Stand van zaken rechtszaak Erfgoed Leiden en Omstreken: door Dylan Griffiths (Griffiths Advocaten)    

16.00                            Ontwikkelingen thuiskopie en reprorecht door Hanneke Verschuur (Lira)

16.15                            Digitale rechten overdragen aan Lira: hoe en waarom? Door Tijs van den Boomen (vice-voorzitter Lira)

16.30                            Borrel    

Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan door voor 20 mei een mail te sturen naar liranieuwswaarde@cedar.nl onder vermelding van ’28 mei De Balie’, of telefonisch op 023 870 0204.