Sectie Internet organiseert: Innovatie in de regio

vrijdag 30 januari 2015

De regiojournalistiek staat onder druk, maar tegelijkertijd ontstaan door de drang naar innovatie veel nieuwe, veelal online initiatieven. NVJ-sectie Internet gaat op donderdag 26 februari de regio in, op zoek naar die bijzondere en vernieuwende initiatieven.

Diverse innovators komen aan het woord over hun initiatieven en hun algehele kijk op de (online) regiojournalistiek. Hoe spring je er uit in een wereld vol concurrenten en hoe zorg je dat je goed bent voorbereid op de toekomst? Het zijn vragen waar we gedurende de avond een antwoord op proberen te vinden.

De sprekers belichten zowel praktijkvoorbeelden als ook onderzoek naar de (online) regiojournalistiek:

  • Henk van Ingen (adjunct-hoofdredacteur BN DeStem) en Henk Lemckert (directeur/ hoofdredacteur Omroep Brabant) over hun gezamenlijke Mediacentrum
  • Bart Brouwers (initiatiefnemer E52) over zijn nieuwe stappen binnen de online regiojournalistiek
  • Albertine Piels (initiatiefnemer Hackastory)  over hoe zij al hackend op zoek gaat naar nieuwe vormen van journalistiek
  • Petra ter Doest (bedenker van Mattermap) over haar onderzoek naar lokale en regionale media.

Presentator en moderator: Meike de Jong

Leden en niet-leden zijn welkom. De toegang is gratis, maar meld je snel aan want vol is vol. Dit kan via vereniging@nvj.nl  onder vermelding van sectie Internet, 26 februari met naam en wel/geen lid NVJ.

Locatie: auditorium in Trivium, Trivium 72, Etten-Leur (routebeschrijving). Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Na afloop is er een borrel waarbij de eerste consumpties voor rekening van de NVJ zijn.