Sectie Plus+ zoekt twee nieuwe bestuursleden

woensdag 21 maart 2018

De sectie NVJ Plus+ is op zoek naar twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. De sectie Plus+ van de NVJ telt ruim 650 leden en vertegenwoordigt de belangen van journalisten die veelal werkzaam zijn als freelancer of genieten van hun pensioen.

Sectiebestuursleden organiseren onder andere vakinhoudelijke bijeenkomsten voor alle sectieleden. Daarnaast is een sectiebestuurslid afgevaardigd in de NVJ-pensioencommissie waar hij/zij richting geeft aan de pensioenafspraken die de NVJ maakt in journalistieke cao’s. 

Profielschets nieuwe bestuursleden

Een nieuw bestuurslid heeft oog voor vraagstukken die de sectieleden van belang vinden. Daarnaast kan een bestuurslid goede contacten onderhouden met de groep journalisten die hij of zij vertegenwoordigt. Het is tevens belangrijk dat het bestuurslid op de hoogte is van actuele journalistieke ontwikkelingen.

Kandidaat-bestuursleden dienen aantoonbare betrokkenheid te hebben met de journalistiek en interesse te hebben in aspecten die in het belang zijn van oudere journalisten.

  • De bestuursfunctie kost je ongeveer twee uur tijd per week;
  • Je bent gemiddeld acht tot tien keer per jaar aanwezig tijdens vergaderingen;
  • Gemiddeld drie keer per jaar ben je aanwezig bij NVJ-activiteiten, zoals de algemene ledenvergadering of een vakinhoudelijke conferentie.

Het Plus+ bestuur biedt:

Als nieuw bestuurslid kom je in een bestuur met gedreven journalisten die allen vanuit hun eigen visie meewerken aan het collectieve belang.

Kandidaat stellen

We ontvangen graag voor 3 april een korte motivatie, cv en foto per e-mail ter attentie van Rosa García López (rgarcialopez@nvj.nl). Bij meerdere kandidaten wordt een digitale verkiezing gehouden.

Wil je meer weten, neem dan contact op met het bestuurslid van de sectie Plus+, Petra Vossestein (pvossestein@hetnet.nl) of secretaris a.i. Plus+, Rosa García López (rgarcialopez@nvj.nl)