Toekomst van lokale journalistiek

dinsdag 17 februari 2009

In de hectische tijden van bezuinigingen en reorganisaties is het goed om vooruit te kijken. Is er bijvoorbeeld nog toekomst voor de lokale kranten? Deze vraag en andere kwesties komen aan bod tijdens de Dag van de Lokale Media die op zaterdag 14 maart in Rotterdam wordt gehouden.

Tijdens de Dag van de Lokale Media gaat een aantal sprekers in op zaken die spelen in de (lokale) journalistiek. Dagvoorzitter is Nico Haasbroek. Natuurlijk komt de vraag aan de orde of er überhaupt nog wel toekomst is voor lokale kranten, betaald of onbetaald. En wat zijn de kansen van internet? Kunnen we geld verdienen met podcasten? Na een discussie en een lunch, vindt ‘s middags een aantal verschillende workshops plaats. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn mobiele fotografie, samenwerking lokale en regionale bladen, multimedialiteit, relatie redactie en commercie en wijk- en burgerjournalistiek. Hiervoor wordt een aantal gerenommeerde workshopleiders uitgenodigd. De dag wordt besloten met een drankje. Uiteraard is een dag als deze een goede gelegenheid om collega’s van andere werkgevers en uit andere delen van het land te ontmoeten.

De dag vindt plaats bij de Hogeschool InHolland, Posthumalaan 90 in Rotterdam, en begint om 10.00 uur.

Zowel NVJ-leden als niet leden en journalisten uit andere secties zijn welkom. De Dag van de Lokale Media is gratis voor leden. Niet-leden betalen 50 euro (via een machtiging, die na aanmelding wordt gemaild).

Opgeven voor de Dag van de Lokale Media kan – vóór 2 maart 2009 – bij het secretariaat: lokalemedia@nvj.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers een formulier waarop kan worden aangegeven welke workshop de voorkeur heeft.