NVJ Summerschool Financiële Journalistiek

Waarom groeit de economie, maar blijven de lonen achter? Kunnen mensen met een modaal inkomen straks nog een eigen huis kopen in de Randstad? En wie betaalt er voor de handelsbarrières van Donald Trump. Veel nieuws draait om geld. En er is veel behoefte aan journalisten die kunnen uitleggen hoe dat precies zit.

Tijdens de Summer School Financiële Journalistiek maak je kennis met de basis van de financiële journalistiek. In een vijfdaags programma ontdek je hoe de relatie is tussen nieuws en geld. Je maakt kennis met de belangrijke partijen in de financiële wereld. Bekende (financieel) journalisten vertellen over hun fascinatie voor het onderwerp en hun aanpak.We bezoeken de Nederlandsche Bank (met een uniek bezoek aan de goudkluis), de SER (met een debat over de arbeidsmarkt tussen FNV en VNO), cijferleverancier CBS, het ministerie van Financiën en redacties van onder meer RTL, Financieele Dagblad, BNR en Follow The Money.

De Summer School:

  • is bedoeld voor net afgestudeerde journalisten van HBO-opleidingen en postdoctoraal opleidingen journalistiek en wordt afgesloten met een opdracht. Voor de beste deelnemers ligt een stage bij een financieel medium of een economieredactie in het verschiet.
  • wordt afgesloten met een terugkomdag in september. Dan worden de opdrachten gepresenteerd. De beste deelnemers maken kans op een betaalde werkervaringsplaats bij een van de deelnemende media.
  • is voor journalisten met een afgeronde HBO/WO media-opleiding en maximaal drie jaar ervaring. Het is niet mogelijk om voor slechts één van de vijf dagen in te schrijven.

In 2019 is er weer een nieuwe Summerschool. Hou de website in de gaten voor meer nieuws. Wil je een berichtje ontvangen wanneer je in kunt schrijven stuur dan een e-mail aan nvjacademy@nvj.nl.


 

‘Het geluk om de Summerschool te mogen volgen’

Kirsten van Loon is projectmedewerker Geld & Recht bij de Consumentenbond. Ze deed mee aan de vierdaagse Summerschool Financiële Journalistiek van de NVJ Academy.

Lees verder